Tjedni presjek cijena CFD ugovora na globalnom financijskom tržištu (04.12.-08.12.2017.), urađen 06.12.2017. godine
Tečaj valutnog para EUR/USD nije se bitno mijenjao tokom proteklog tjedna. Britanska funta je ojačala prošli tjedan, ali je u ponedjeljak oslabila zbog vijesti da nisu uspjeli određeni aspekti pregovora između UK i EU. Međutim, britanska funta je našla razinu podrške pošto je premijerka Teresa May izjavila da će do kraja ovog tjedna otići u Bruxellesu radi postizanja sporazuma oko statusa i režima granice sa Irskom, kao trenutno glavnim spornim pitanjem. Također, u utorak je pokazatelj sentimenta u sektoru usluga u UK bio lošiji od očekivanja. Indeks je opao na razinu od 53,8 u odnosu na 55,6 koliko je iznosio u listopadu.

Rezervna banka Australije na sastanku u utorak, zadržala je kamatnu stopu na 1,50%.

Indeks američkog dolara se nije značajno mijenjao tokom prošlog tjedna. Usvajanje porezne reforme u petak povećalo je tražnju sa američkom valutom. Republikanska stranka se nada da će konačna verzija zakona o poreznoj reformi biti poslana američkom predsjedniku na potpis prije Božića.

Financijska burzna u Tokiju je u utorak izjavila da namjerava uvesti futures na bitcoin. Također, chicaška burza za trgovinu opcijama, najavila je u ponedjeljak da će i ona izbaciti futures na bitcoin. Inače, ova kriptovaluta je dostigla rekordno visoku vrijednost u utorak, prešavši 11.500$.

Cijena zlata je oslabila nakon pomaka u implementiranju porezne reforme kao i smirivanja političke krize oko istrage oko ruske umješanosti u predsjedničke izbore u SAD.

Cijena sirove nafte se nije značajno mijenjala prošli tjedan. Članice i nečlanice organizacije OPEC dogovorile su se prošli tjedan o produžetku sporazuma o smanjenju proizvodnje ovog energenta do kraja 2018. godine. Također je najavljeno, da postoji mogućnost napuštanja sporazuma, ako cijena sirove nafte nekontrolirano počne rasti.

Podaci su isključivo informativne prirode. Bez namjere pružanja savjeta za investiciju ili trgovanje. Vaš kapital je pod rizikom. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje.